Inxhinieri Çipi: Ka mangësi të përgatitjes së vazhdueshme të inxhinierëve

02 Dec 2019 28:30 0
517
Ora News Emisione Download
3 0

#rtvora #oranews

Tërmeti i cili goditi Shqipërinë nxori në pah problematikat që kanë ndërtesat për sa i përket qëndrueshmërisë dhe strukturës së tyre.

Sikurse shumë inxhinierë të huaj të cilët erdhën për të ndihmuar në konstatimin e dëmeve dhe të ndërtesave, ata kanë pohuar se këto konstruksione janë të dyshimta.

Inxhinieri Maksim Çipi i ftuar në RTV Ora në hapësirën e intervistës gjithashtu pohon se shumë ndërtime janë bërë nga kompani private ku nuk ka pasur kontrolle të mirëfillta.

Çipi: Shpesh ndërtimet janë bërë nga privatët në mënyrë gati individuale me një grup pune që mund të jetë shumë e mirë që dinë një tipologji, një metodë pune. Por nuk ka kontrollin e mirëfilltë, qëndrueshmëri në realizimin e veprës ose të materialit. Ndonjëherë nuk i zbaton, për fat të keq edhe duke e ditur, thjesht për të kursyer një hekur apo pak çimento. Kjo ka bërë shpeshherë që materiali të jetë difektoz, dhe vendosja e materialit të bëhet në sasinë e duhur, në mënyrën e duhur dhe sipas rekomandimeve përkatëse. Këtu do thoja diçka tjetër pasi është diçka që duhet luftuar.

Ndër të tjera, ai evidenton dhe mungesën e një përgatitje profesionale dhe në mënyrë të vazhdueshme të inxhinierëve.
Për më shumë lexoni në: https://www.oranews.tv/article/inxhinieri-cipi-ka-mangesi-te-pergatitjes-se-vazhdueshme-te-inxhiniereve

Follow RTV Ora

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for NEWS HERE: http://bit.ly/2DDddtL

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for TV Shows HERE http://bit.ly/2sPcqj3

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE http://bit.ly/2RkUN4s

Follow Ora News on Instagram Here http://bit.ly/2HBuiID

Follow Ora News on Twitter http://bit.ly/2RhOaQp

Related of "Inxhinieri Çipi: Ka mangësi të përgatitjes së vazhdueshme të inxhinierëve" Videos